van Brouwerij Egmond

Sancti Adalberti Egmondse Dubbel

Sancti Adalberti Egmondse Dubbel van Brouwerij Egmond

Bitterheid:

van 5

Fruitigheid:

van 5

Zoet:

van 5

Zuur:

van 5

Intensiteit:

van 5

Untappd
RateBeer
Onze klanten
4.0

Over Sancti Adalberti Egmondse Dubbel

Sancti Adalberti komt uit Egmond (Noord Holland) En niet geheel toevallig is dat op een steenworp afstand van de beer, die sinds kort weer in Alkmaar zit. Daarnaast was Sancti Adalberti ooit één van de eerste brouwers die onze Beer kennis liet maken met de wondere smaken van speciaalbier (toen de tripel). Daarom is de Beer zo blij met dit bier in zijn Box. Want als je de Egmonds Dubbel openplopt, dan trakteer je je neus op een heerlijke geur van rijp rood fruit en in de verte karamel. Als je vervolgens een slok neemt, dan proef je die licht zoetige, beetje bittere smaak, die dit bier zo kenmerkt. Combineer dat met de smaken van lindebloesem, karamel en gebrande mout en je weet dat je een heerlijk verfijnd, bijna harmonieus bier aan het drinken bent.

Brouwerij: Brouwerij Egmond uit Egmond aan den Hoef

Sinds 2018 staat in Egmond aan den Hoef een ambachtelijke brouwerij, waar onder meer de Sancti Adalberti abdijbieren worden gebrouwen. Sancti Adalberti wordt gebrouwen in licentie met de abdij van Egmond en is het enige Benedictijner abdijbier van Nederland. Inmiddels brouwt men Tripel, Dubbel, Weizen, Blonde, Abdijbock, Lentebock en een zwaar donker bier Pastorale. De abdijbieren van Sancti Adalberti zijn ambachtelijk gebrouwen met granen van biologische teelt. Het vakmanschap van de brouwers zorgt voor heerlijke biologische speciaal bieren. Rondleidingen en proeverijen Het proeflokaal is het gezellige begin- en eindpunt voor rondleidingen en proeverijen. Maak eens, o.l.v. deskundige medewerkers en vrijwilligers een rondleiding door de brouwerij en geniet van een proeverij in het Proeflokaal. Ook ben je van harte welkom als je een proefglas van de bieren wilt drinken met lekkere lokale en biologische borrelhapjes. Met zicht op de brouwerij is dat dubbelop genieten. Elke vrijdag, zaterdag en zondag zijn er in de brouwerij rondleidingen. Vooraf reserveren via: www.brouwerijegmond.nl. Hier vind je ook de webshop waar je de bieren en de bijpassende glazen kunt kopen. De bieren zijn eveneens te koop via winkels van Albert Heijn, Jumbo, Deen, Ekoplaza en Odin.

Wat eet je hier eigenlijk bij?

vlees, heel veel vlees!

De Craft Beer Discovery Club

Ontdek of geef ander Dubbel speciaalbier zoals Sancti Adalberti Egmondse Dubbel. Bij de Beer weet je vooraf nooit wat je krijgt of koopt. Iedere Box is een uitpakfeest!

Bier voor mezelf Bier als cadeau

Lees de meningen en reviews van onze klanten

Wat vind je er zelf van?

Om een review te plaatsen moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registeer hier

Wat zeggen anderen

Rating Door
4.0