Doppelbock

Doppelbock bier of dubbele bock is een sterkere versie van traditionele bock die voor het eerst in München werd gebrouwen door de Paulaner Friars. Historisch gezien was doppelbock rijk aan alcohol en zoet, en diende het dus als "vloeibaar brood" voor de broeders tijdens vasten, wanneer vast voedsel niet was toegestaan. Tegenwoordig is doppelbock nog steeds sterk - variërend van 7% tot 12%. Kleuren variëren van donker goud voor de lichtere versie tot donkerbruin met robijnrode tinten voor een donkere versie. Het heeft een grote, romige, aanhoudende schuimkraag. Het aroma is intens moutig, met wat geroosterde tonen en mogelijk ook wat alcohol. Donkere versies kunnen een chocoladeachtig of fruitig aroma hebben, de smaak is erg rijk en moutig, met geroosterde tonen en een merkbaar alcoholgehalte.

Doppelbock bier tot nu toe

Wij krijgen van alle brouwers de nieuwste en beste bieren die passen in dat seizoen. Deze bieren hebben we tot nu toe van Doppelbock in een box gestopt.

Apres Kievit

Bird Brewery

Doppelbock 8.6%