Zinnebir

van Brasserie de la Senne

De Craft Beer Discovery Club

Ontdek of geef ander Blond speciaalbier zoals Zinnebir. Bij de Beer weet je vooraf nooit wat je krijgt of koopt. Iedere Box is een uitpakfeest!

Bier voor mezelf Bier als cadeau

Lees de meningen en reviews van onze klanten

Bitterheid:

van 5

Fruitigheid:

3 van 5

Zoet:

van 5

Zuur:

van 5

Intensiteit:

van 5

Untappd
3.64
RateBeer
3.52
Onze klanten
5.0

De mening van de Beer

Zinnebir is een fantastisch goudblond bier uit Brussel met een mout-achtige smaak en een aangenaam vleugje hop. Niet voor niets wordt dit bier "Brussels People Ale" genoemd. Met 6% alcohol is het een heerlijk doordrinkbaar bier en ideaal om te nuttigen bij de eerste zonnestralen van de lente. Brasserie de la Senne brouwt sinds 2010 in een eigen brouwerij in de Belgische hoofdstad, alwaar het momenteel 5 bieren vast in het assortiment heeft. Daarnaast brouwen ze veel samen met anderen aan eigentijdse, experimentele en seizoensgebonden bieren.

Wat eet je hier eigenlijk bij?

Lente BBQ met lamsvlees en een frisse salade

Gebrouwen door Brasserie de la Senne uit 1080 Bruxelles

Yvan de Baets en Bernard Leboucq komen elkaar tegen in 2002, tijdens de tweede editie van de Zinnekeparade. Bernard had voor dit unieke Brusselse evenement het intussen befaamde Zinnebir gecreëerd. Toch duurde het nog vijf jaar vooraleer Brasserie de la Senne zich effectief in de hoofdstad kon vestigen. In de tussentijd werden de brouwactiviteiten verder gezet bij bevriende brouwerijen. Aan dit bohémien-bestaan kwam een einde op 22 december 2010, datum van het allereerste 100% Brusselse brouwsel!

Wat vind je er zelf van?

Om een review te plaatsen moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registeer hier

Wat zeggen anderen

Rating Door
5.0