van De Brouwschuur

KwakBoks

Bitterheid:

4 van 5

Fruitigheid:

1 van 5

Zoet:

1 van 5

Zuur:

0 van 5

Intensiteit:

3 van 5

Untappd
3.3
RateBeer
Onze klanten
4.88

Over KwakBoks

Mooi lichtgeel biertje gromt de Beer. Behoorlijk troebel doordat hij niet gefilterd is. Fijne schuimkraag die langzaam inzakt. Duidelijke tonen van tarwe en voor de rest ruikt 'ie ook lekker fris (citroenachtig) Door het gebruik van de maisvlokken valt de bitterheid van het bier gedeeltelijk weg, wat zorgt voor een duidelijk zoetere afdronk. Hierdoor drinkt hij makkelijk weg. Heeft wat weg van een witbiertje en is daarmee een prima dorstlesser voor de warme dagen!

Brouwerij: De Brouwschuur uit Weert

Hier is het allemaal mee begonnen, de brouwerij van Erwin Strijbosch. In een schuur achter het huis was een heuse mini-brouweri ingericht, compleet met bar voor proeverijen. De productie was klein, maar dat deerde niet. Hoofdzaak was dat Erwin al zijn brouwsels zelf wilde maken van graan tot bier. Dat dit dan met wat meer handwerk en kleinere volumes gaat, is niet erg. In een rap tempo kwam er een verschuiving van hobby naar brouwer. Dit vroeg om meer. Hierna zijn er plannen gekomen om De Brouwschuur in het groot te gaan ondernemen, hoewel het volume van 10 Hl nog altijd onder de microbrouwerijen vallen, is de aanpak professioneel.

Wat eet je hier eigenlijk bij?

Lichte vis. Maar dan wel vettig. Ook prima bij bitterballen. Of je knaagt op een zoutje. Jouw feest!

De Craft Beer Discovery Club

Ontdek of geef ander Euro Pale Lager speciaalbier zoals KwakBoks. Bij de Beer weet je vooraf nooit wat je krijgt of koopt. Iedere Box is een uitpakfeest!

Bier voor mezelf Bier als cadeau

Lees de meningen en reviews van onze klanten

Wat vind je er zelf van?

Om een review te plaatsen moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registeer hier

Wat zeggen anderen

Rating Door
4.5
5.0
5.0
5.0
4.5 P4P4CH13F
3.25 Koga63
3.5 Ruben2611
3.25 Oomen
3.25 Arsas
3.25 jvanderhorn
3.5 barrykonst
3.0 Niels-vanharn
3.5 Lars-Paddy
3.25 Marcvleuten
4.5 P4P4CH13F
4.0 Wiebel-W
3.0 markiej87