van Hof ten Dormaal

Witgoud

Witgoud van Hof ten Dormaal

Bitterheid:

3 van 5

Fruitigheid:

2 van 5

Zoet:

3 van 5

Zuur:

1 van 5

Intensiteit:

2 van 5

Untappd
RateBeer
Onze klanten
4.5

Over Witgoud

Amberkleurig bier met mooie stabiele witte schuimkraag. Er zit wegenwachter in dit bier, een kruid. Nooit van gehoord maar de Beer weet nu wel hoe het ruikt. Mooi bloemig boeket. De smaak is wel overwegend zoet samen met dat bloemige. Mist wat frisheid/droogheid voor een saison. Pepertje niet te bekennen. Leuke bier maar doet de Beer meer aan een tripel denken. Ook goed.

Brouwerij: Hof ten Dormaal uit Tildonk

Hof ten Dormaal, een statige vierkantshoeve in Tildonk, herbergt sinds 2009 een ambachtelijke brouwerij in een uniek ecologisch concept. We verbouwen onze eigen granen en hop en we brouwen en bottelen zelf. Alle gerstproducten en draf worden als veevoeder verwerkt voor het vee op de boerderij. Zo is de cirkel rond en dat maakt ons de meest ecologische brouwerij ter wereld. Naast het bekende ‘Witgoud’, een bier op basis van witloof, produceren we nog een 20-tal andere eigen bieren en gaan geen uitdaging uit de weg om tot nieuwe creaties te komen. Hof ten Dormaal is een uniek concept waar boeren en brouwen hand in hand gaan. Dit gaat terug op de eeuwenoude traditie waar er thuis op de boerderij gebrouwen werd, met de ingredienten die op de velden rond het hof verbouwd werden. Deze traditie zet de familie Janssens vandaag verder. Onder goedkeurend oog van vader Andre, boeren en brouwen zoons Dries en Jef lustig voort. Vanuit deze traditie zetten we vol in op bieren met unieke, innoverende smaken. Op de velden rond het Hof ten Dormaal wordt er zes hectaren aan biergerst, tarwe, haver en spelt verbouwd. Naast de brouwerij liggen twee hopvelden waar zowel op de Engelse, als op de Europese manier hop wordt geteeld. Verder loopt er een proefproject met de KU Leuven om het jaar rond hop te kunnen telen en oogsten. Na een grote brand in januari 2015 werd de brouwerij volledig vernieuwd. Met twee brouwsels kan nu tot 5000 liter per dag gebrouwen worden. De brouwerij telt vijf gistingstanks van vijfduizend liter en twee van drieduizend liter. De eigen bottellijn heeft een capaciteit van 3000 flessen per uur. Voor de zure bieren wordt er gebruik gemaakt van het eigen koelschip. Hof ten Dormaal was bij de eerste in Belgie om bier te laten rijpen op eiken drankvaten, waardoor het bier een extra rijke dimensie krijgt van de drank die in het vat gezeten heeft. Dit verschilt van seizoen tot seizoen en gaat van whisky en cognac tot porto, madeira of gin.

Wat eet je hier eigenlijk bij?

gebraden pittig gekruid gevogelte

De Craft Beer Discovery Club

Ontdek of geef ander Saison speciaalbier zoals Witgoud. Bij de Beer weet je vooraf nooit wat je krijgt of koopt. Iedere Box is een uitpakfeest!

Bier voor mezelf Bier als cadeau

Lees de meningen en reviews van onze klanten

Wat vind je er zelf van?

Om een review te plaatsen moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registeer hier

Wat zeggen anderen

Rating Door
4.5
3.5 timpere
3.75 MartijnSnijder
3.6 Medi8Te
3.75 Peejeet
3.75 bassbas
2.5 sebas19911
3.0 markiej87
3.5 evandermooren
2.75 Gompiep
3.75 Robbiesss
3.75 C_A_H_A
2.5 Lee76
3.5 WillemSchoonebeek
3.0 Klaasjan80
3.75 Koetje
3.75 actieman
2.5 Pewo86
3.25 Rikske09
2.75 Peterv84
3.0 WouterEetDonuts
0.5 deef
3.25 Pvdurme
3.75 ThomasVerpraet
2.75 Peterv84
3.75 AmediuzOcat
3.75 mbokman
2.0 Berrry
4.0 Knip79