van Jopen Bier

Saisonnebloem

Saisonnebloem van Jopen Bier

Bitterheid:

2 van 5

Fruitigheid:

2 van 5

Zoet:

2 van 5

Zuur:

1 van 5

Intensiteit:

3 van 5

Untappd
RateBeer
Onze klanten

Over Saisonnebloem

Dit bier is zo lichtgekleurd, ongelofelijk. Dat moet wel een frisse doordrinker zijn. Kraakhelder en een volle schuimkraag in het glas. In de geur ruikt de Beer bloemige citrustonen, sinaasappel en citroen. De smaak is zeer fris, dorstlessend, de body is dun en het bier trekt droog weg. Echt zo'n bier waarvan je jezelf afvraagt hoe het kan dat je glas nu al leeg is. Ergens achterin meen ik wat zonnebloempitten te proeven, maar dat komt denk ik meer omdat je het weet. Frisse dorstlesser en weer een grappige woordspeling van Jopen.

Brouwerij: Jopen Bier uit Haarlem

In 1994 vierde Haarlem haar 750-jarig bestaan. Om deze ooit zo glorieuze brouwers-stad eer aan te doen herintroduceerden ze destijds twee vergeten Haarlemse bieren. De reacties varieerden van ‘Oeh lekker’ tot ‘Kunnen jullie niet vaker dan eens in de 750 jaar zulk fantastisch bier voor ons brouwen? En zo werd brouwerij Jopen, vernoemd naar de grote biervaten van vroeger, geboren. Sindsdien brouwen ze vol enthousiasme craft bier dat anders is dan normaal. Van heerlijke hoppige IPA tot onorthodoxe Caramel Seasalt Brownie Stout. Brouwsels die misschien tegen wat heilige huisjes schoppen maar geloof hun maar: tradities zijn best buigzaam.

Wat eet je hier eigenlijk bij?

Perfect bij een licht voorgerecht met zeevruchten, coquilles, mosselen of garnalen.

De Craft Beer Discovery Club

Ontdek of geef ander Saison speciaalbier zoals Saisonnebloem. Bij de Beer weet je vooraf nooit wat je krijgt of koopt. Iedere Box is een uitpakfeest!

Bier voor mezelf Bier als cadeau

Lees de meningen en reviews van onze klanten

Wat vind je er zelf van?

Om een review te plaatsen moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registeer hier

Wat zeggen anderen

Rating Door
3.5 Liamhoep1
2.75 Steefkaaij