van Het Nest

Koekendam

Koekendam van Het Nest

Bitterheid:

3 van 5

Fruitigheid:

3 van 5

Zoet:

2 van 5

Zuur:

2 van 5

Intensiteit:

4 van 5

Untappd
RateBeer
Onze klanten

Over Koekendam

Leuk concept en vaak een favoriete combi, saison in wijnvaten. Dit kraakheldere lichtblonde bier met witte schuimkraag ziet er goed uit. De geur verraadt het witte wijnvat, een zuurtje en een pepertje, van de saison. In de smaak is het zuurtje ook zeker aanwezig, verder op de achtergrond wat witte wijn. De afdronk is droog en zurig.

Brouwerij: Het Nest uit Oud-Turnhout

"Toen we eind 2000 startten met een besloten bierproefclub, had niemand durven dromen dat we 15 jaar later over een super brouwerij zouden beschikken. De bierproefclub heette toen nog “de Orde van de Zatte Mus” met als logo twee mussen met een biertje in hun Nest. Tijdens het proeven groeide de interesse in alles wat met bier te maken heeft, we proefden ook weleens minder lekkere bieren maar na een tijdje ontstond er een ‘dat kunnen we misschien zelf wel beter’- gevoel. Zo besloten een aantal van onze proevers om in 2006 bij een lokale biergilde een cursus bierbrouwen te volgen, al snel kochten we zelf een kleine installatie.", aldus de brouwerij zelf!

Wat eet je hier eigenlijk bij?

Visgerechten zoals toast met gerookte zalm of kabeljauwfilet gemarineerd in citroen en dille.

De Craft Beer Discovery Club

Ontdek of geef ander American Barleywine speciaalbier zoals Koekendam. Bij de Beer weet je vooraf nooit wat je krijgt of koopt. Iedere Box is een uitpakfeest!

Bier voor mezelf Bier als cadeau

Lees de meningen en reviews van onze klanten

Wat vind je er zelf van?

Om een review te plaatsen moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registeer hier

Wat zeggen anderen

Rating Door