van Scheldebrouwerij

Knots

Knots van Scheldebrouwerij

Bitterheid:

2 van 5

Fruitigheid:

4 van 5

Zoet:

3 van 5

Zuur:

1 van 5

Intensiteit:

3 van 5

Untappd
RateBeer
Onze klanten
4.38

Over Knots

Geel richting oranje bier, beetje okergeel. Mooie stabiele witte schuimkraag, nodigt zeker uit tot drinken. In de geur zit een overweldigende hoeveelheid banaan, echt van die Haribo snoep-banaantjes. Verder nog wat kruidigheid. De smaak is overigens heel anders dan de geur, waarbij in de smaak voornamelijk de citrus-tonen en de gember naar boven komen. Banaan ook wel, maar minder. Bier heeft een fijn zuurtje, ook in de afdronk.

Brouwerij: Scheldebrouwerij uit Meer

Scheldebrouwerij: zo speciaal gebleven. Lamme Goedzakken en Dulle Grieten in balans Bier dat nooit verveelt en nooit teleurstelt. Voor de Scheldebrouwers, craftbrewers van het eerste uur, is dat geen missie maar een vanzelfsprekendheid. Bier brouwen in de moeilijkste zone tussen spannend en toegankelijk zit in hun DNA. Het verhaal van Scheldebrouwerij begint ruim een kwart eeuw geleden, onder de rook van het bourgondische Bergen op Zoom. Daar, in de kleine hobbyketels van brouwmeester Peter van den Eijnden, kwamen hun eerste speciaalbieren tot leven. En al sinds 1994, toen ´speciaalbier´ in de lage landen nog in de kinderschoenen stond, zijn zij bevlogen in het brouwen van een breed pallet voor een breed publiek. Met inmiddels een uitgebreid en gelauwerd assortiment van negen moderne klassiekers bewijzen zij een stabiele waarde te zijn in een internationaal bierveld vol extremen. Zo zijn hun Zeezuiper en Lamme Goedzak al niet meer weg te denken uit het huidige aanbod van speciaalbier. Het familiebedrijf is er trots op: elke slok uitgebalanceerd Scheldebier komt uit hun eigen, met veel liefde opgebouwde brouwerij in Vlaanderen. Daar wordt voor de puurste bierbeleving het Scheldebier nog altijd bewust niet gefilterd, niet gepasteuriseerd en op fles door hergisting verrijkt. In een inmiddels overbevolkte bierwereld weten de Scheldebrouwers zich kranig en overtuigend staande te houden. In hun jubileumjaar 2019 wonnen zij op diverse, internationale platforms maar liefst acht keer eremetaal voor zes verschillende bieren. Zo werd Strandgaper in bierhoofdstad Brussel uitgeroepen tot beste golden ale wereldwijd en behaalden zes bieren een medaille op de prestigieuze World Beer Awards. Hun visie om bier ten allen tijde in balans te brouwen lijkt daarmee te worden herkend en erkend. Alle Scheldebieren worden sinds jaar en dag op de etiketten vertolkt door twee guitig getekende wildemannen. Deze historische figuren vind je terug op het stadswapen van Bergen op Zoom, de bakermat van Scheldebrouwerij, waar de mannen ook wel Knots en Knuppel worden genoemd. Knots en Knuppel zijn al sinds 1622 schildhouders van de stad, en vanaf 1994 vaandeldragers van Scheldebrouwerij. De krab in hun logo verwijst naar Krabbegat, de carnavalsnaam van Bergen op Zoom, en het bier Krab is dan ook een bierig eerbetoon aan al haar Krabben.

Wat eet je hier eigenlijk bij?

Kipschnitzel, salades, gepofte aardappel, kabeljauw, kibbeling

De Craft Beer Discovery Club

Ontdek of geef ander Weizen speciaalbier zoals Knots. Bij de Beer weet je vooraf nooit wat je krijgt of koopt. Iedere Box is een uitpakfeest!

Bier voor mezelf Bier als cadeau

Lees de meningen en reviews van onze klanten

Wat vind je er zelf van?

Om een review te plaatsen moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registeer hier

Wat zeggen anderen

Rating Door
5.0
4.0
4.0
4.5