van Brouwerij Tiecelijn i.o.

Saturn

Bitterheid:

2 van 5

Fruitigheid:

2 van 5

Zoet:

3 van 5

Zuur:

0 van 5

Intensiteit:

2 van 5

Untappd
RateBeer
Onze klanten
4.17

Over Saturn

Amberkleurig bier (op de fles staat 58 EBC maar is eerder 20) met enorme beige cola-schuimkraag die snel inzakt. In de geur doet hij meer aan een barleywine denken, geuren van honing, karamel en in de verte wat kruidigs. De smaak is enorm zoet, karamel en honing. ook een kruidigheid en op het einde een bittertje maar de zoetigheid overheerst.

Brouwerij: Brouwerij Tiecelijn i.o. uit Heemskerk

Dennis Berkhout begon in 2000 met het brouwen van bier. Op een gasfornuis met een 8 liter pannetje bij zijn ouders in de keuken. De keuken werd verruild voor de garage, het pannetje werd vervangen door een pan van 20 liter. In 2014 (na een tijd niet echt gebrouwen te hebben) pakt hij de draad weer op. En in februari 2016 schrijft hij zich in bij de Kamer van Koophandel. De naam voor de brouwerij komt uit het Middeleeuwse dierenverhaal over Reinaert de Vos, dat vol staat met satirische verwijzingen naar de mensenmaatschappij. De raaf ‘heer Tiecelijn’ is de boodschapper tussen de andere dieren in het verhaal. Zijn bieren brouwt Dennis bij De Noord-Hollandse Bierbrouwerij in Uitgeest, waar op 4 mei 2016 het eerste bier werd gebrouwen.

Wat eet je hier eigenlijk bij?

rood vlees

De Craft Beer Discovery Club

Ontdek of geef ander Red Ale speciaalbier zoals Saturn. Bij de Beer weet je vooraf nooit wat je krijgt of koopt. Iedere Box is een uitpakfeest!

Bier voor mezelf Bier als cadeau

Lees de meningen en reviews van onze klanten

Wat vind je er zelf van?

Om een review te plaatsen moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registeer hier

Wat zeggen anderen

Rating Door
3.5
4.5
4.5