Stout die echt enorm plakkerig suikerig zoet is. Gitzwart met bruine schuimkraag, aroma van kokos, smaak van kokos en dus erg zoet. Afdronk zoet. Lees meer
Over de ROTT.jambo | |
---|---|
Brouwer | ROTT. Brouwers |
Bierstijl | Imperial Pastrystout |
Alcohol | 10,2% |
Pure chocolade
Wij zijn ROTT. Brouwers. Biermakers uit – hoe kan het ook anders – Rotterdam. We maken craft beer voor mensen die van het leven willen genieten en bijzondere momenten willen vieren. Onze bieren zijn een eigentijdse en stoere interpretati... Bekijk de brouwerij
Een zwaardere variant van de pastrystout; een Imperial Stout waarbij een toetje wordt nagebootst. De hoofdingrediënten van dat dessert worden dan aan het bier toegevoegd. Daarnaast is een pastrystout vaak erg zoet, om het gevoel van een dessert na te bootsen. Verder is het dus een gitzwart bier met intens geroosterde moutige smaken zoals koffie, cacao, geroosterd brood en karamel. In een pastrystout zal je merken dat de toevoegingen (ook wel adjuncts genoemd) de overhand nemen in de smaak, waardoor de smaak niet altijd in balans is. Dat is oke in deze stijl. De body is zeer vol en de alcohol verwarmt.
"Spannende avonturen in de rimboe is my middle name. Kom maar door met die heftige smaken. Kies dan voor mij. Ik neem je mee op diepdonkere avonturen langs Porters en Russian Imperial Stouts. Het wordt een intense rit op zoek naar de ultieme complexiteit....”