Gebaksvorkjes op tafel! Dit Rotterdamse beest is een vermomd taartje. Pastry stouts zijn gitzwarte, blubberdikke stouts met lactose. Dat laatste geeft ze zoe... Lees meer
Over de ROTT.tonkX | |
---|---|
Brouwer | ROTT. Brouwers |
Bierstijl | Imperial Pastrystout |
Alcohol | 11,4% |
Vanille roomijs met rode vruchten
Wij zijn ROTT. Brouwers uit – hoe kan het ook anders – Rotterdam. Onze focus ligt op het brouwen van moderne en stoere bieren met name naar Engels en Amerikaans voorbeeld. Wij ontwikkelen bieren voor mensen die willen genieten van het le... Bekijk de brouwerij
Een zwaardere variant van de pastrystout; een Imperial Stout waarbij een toetje wordt nagebootst. De hoofdingrediënten van dat dessert worden dan aan het bier toegevoegd. Daarnaast is een pastrystout vaak erg zoet, om het gevoel van een dessert na te bootsen. Verder is het dus een gitzwart bier met intens geroosterde moutige smaken zoals koffie, cacao, geroosterd brood en karamel. In een pastrystout zal je merken dat de toevoegingen (ook wel adjuncts genoemd) de overhand nemen in de smaak, waardoor de smaak niet altijd in balans is. Dat is oke in deze stijl. De body is zeer vol en de alcohol verwarmt.
"Spannende avonturen in de rimboe is my middle name. Kom maar door met die heftige smaken. Kies dan voor mij. Ik neem je mee op diepdonkere avonturen langs Porters en Russian Imperial Stouts. Het wordt een intense rit op zoek naar de ultieme complexiteit....”