van Grutte Pier Brouwerij

Milkstout 539

Milkstout 539 van Grutte Pier Brouwerij

Bitterheid:

3 van 5

Fruitigheid:

van 5

Zoet:

2 van 5

Zuur:

1 van 5

Intensiteit:

4 van 5

Untappd
RateBeer
Onze klanten
4.0

Over Milkstout 539

Dit gitzwarte bier met bruine schuimkraag heeft verrassend veel kleur voor 5% alcohol! De geur is roasty, moutig en choco. De smaak is net zo stevig als de geur met mooie moutbitters gecompenseerd door een fijne volle body. De afdronk is een mooie balans tussen zoet en bitter. Heerlijke milkstout!

Brouwerij: Grutte Pier Brouwerij uit Leeuwarden

Sinds 1500 is deze naam een begrip in Fryslân. Een naam vol kracht, vrijheid, onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en trots. Een naam die wij als brouwerij gebruiken om onze bieren een verhaal mee te geven. Hierdoor wordt er een beleving gecreëerd en wordt het verhaal van Grutte Pier nog levendiger. Grutte Pier versterkt ons en wij verstrekken Grutte Pier. Grutte Pier dankt zijn naam aan de heldhaftige verhalen van de vrijheidsstrijder en volksheld die rond 1517 Friesland beschermde tegen de Saksen en Hollanders. Pier Gerlofs Donia was zijn naam en door zijn reusachtige gestalte en een bovenmenselijke kracht werd hij Grutte Pier genoemd. Mocht je Grutte Pier tegenkomen en je wilt voorkomen dat hij je doodt, dan kan je door het correct uitspreken van de onderstaande zin bewijzen dat je een Fries bent en geen Saks of Hollander. Bûter, brea en griene tsiis, wa’t dat net sizze kin, is gjin oprjochte Fries.

Wat eet je hier eigenlijk bij?

cote de boeuf 100%

De Craft Beer Discovery Club

Ontdek of geef ander Stout speciaalbier zoals Milkstout 539. Bij de Beer weet je vooraf nooit wat je krijgt of koopt. Iedere Box is een uitpakfeest!

Bier voor mezelf Bier als cadeau

Lees de meningen en reviews van onze klanten

Wat vind je er zelf van?

Om een review te plaatsen moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registeer hier

Wat zeggen anderen

Rating Door
4.0
4.0
3.25 WillemSchoonebeek
3.25 echo237
3.0 Ruuudi
3.25 armandhaan
3.25 armandhaan