Happoshu



Een Japanse bierstijl ontstaan door het Japanse belastingsysteem; als men minder dan 67% mout gebruikt, valt de drank in een andere belastingcategorie. Tegenwoordig hebben de meeste happoshu's nog minder dan 25% mout in de totale hoeveelheid ingredienten.

Bitterheid: 3

Fruitigheid: 1

Zoet: 2

Zuur: 0

Intensiteit: 2

Populaire Happoshu bieren

Op basis van aantal keer gedronken op de interwebs.

Bier Brouwerij Locatie
Kinmugi Rich Malt (金麦) Suntory Beer Limited Minato-ku Japan
Tanrei Green Label Kirin Brewery Company Nakano-ku Japan
Clear Asahi Asahi Breweries Sumida-ku Japan
Nodogoshi Nama (のどごし生) Kirin Brewery Company Nakano-ku Japan
Ryuhyou Draft Abashiri Beer Abashiri Japan
Mugi to Hop The gold (... Sapporo Breweries Shibuya-ku Japan
Clear Asahi Prime Rich Asahi Breweries Sumida-ku Japan
Honkirin (本麒麟) Kirin Brewery Company Nakano-ku Japan
Style Free Asahi Breweries Sumida-ku Japan
Tanrei Platinum Double Kirin Brewery Company Nakano-ku Japan

Fris & Fruitig

Happoshu valt binnen de smaakgroep: Fris & Fruitig

“Het zonnetje in huis, al zeg ik het zelf. Of in het glas. Hetgeen je naar verlangt op een warme zo- merdag, dat ben ik. Een strak Witbier, een romige Weizen, een droge Saison maar ook een subtiele New England IPA past binnen mijn palet. Wat voor weer wordt het eigenlijk vandaag?” gezien als walhalla voor bierliefhebbers.

Lees meer over Fris & Fruitig

Andere bierstijlen binnen deze smaakgroep

Proeverij bij de Beer

Word lid en ontdek nieuwe smaken

Iedere twee maanden een compleet nieuwe selectie bieren op je keukentafel met de beste smaken. Geselecteerd op basis van kwaliteit direct bij de ambachteijke brouwers. Zonder dat je vooraf weet wat je krijgt.

Voor jezelf Als cadeau