Kvass



Is ontstaan in Rusland en Oost-Europa en wordt gemaakt met water, roggemeel en mout (de basis van roggebrood) wat vervolgens vergist wordt. Er zit een gematigde hoeveelheid koolzuur in en is alcoholvrij- of arm. De smaak is licht brood-achtig en er wordt vaak fruit aan kvass toegevoegd.

Bitterheid: 2

Fruitigheid: 3

Zoet: 1

Zuur: 3

Intensiteit: 5

Populaire Kvass bieren

Op basis van aantal keer gedronken op de interwebs.

Bier Brouwerij Locatie
AK-47 Tiny Rebel Brewing Co Newport Docks Wales
Brotbier Brauhaus Gusswerk Hof bei Salzburg Austria
Kwasimodo Freigeist Bierkultur Stolberg Germany
Baker's Bread Ale Bierol Schwoich Austria
Ryemera American Solera Tulsa United States
Lidski Dark kvass (Ква... Lidskoe Pivo (Лидское Пиво) Lida Belarus
Triporteur Special Roa... BOMBrewery Roeselare Belgium
Хлебный Квас (Chlebnu ... Gubernija Šiauliai Lithuania
Ulmaņlaiku Kvass Cēsu Alus Cēsis Latvia
Pass the Kvassia Long Beach Beer Lab Long Beach United States

Fris & Fruitig

Kvass valt binnen de smaakgroep: Fris & Fruitig

“Het zonnetje in huis, al zeg ik het zelf. Of in het glas. Hetgeen je naar verlangt op een warme zo- merdag, dat ben ik. Een strak Witbier, een romige Weizen, een droge Saison maar ook een subtiele New England IPA past binnen mijn palet. Wat voor weer wordt het eigenlijk vandaag?” gezien als walhalla voor bierliefhebbers.

Lees meer over Fris & Fruitig

Andere bierstijlen binnen deze smaakgroep

Proeverij bij de Beer

Word lid en ontdek nieuwe smaken

Iedere twee maanden een compleet nieuwe selectie bieren op je keukentafel met de beste smaken. Geselecteerd op basis van kwaliteit direct bij de ambachteijke brouwers. Zonder dat je vooraf weet wat je krijgt.

Voor jezelf Als cadeau