Mooi yoghurtzuurtje in de neus, tonen van passievrucht, mango en citrus. De smaak is verfrissend zuur met een zoetje om ertegenaan te hangen. Fijn verfrissen... Lees meer
Over de Lorre | |
---|---|
Brouwer | Homeland Brewery Amsterdam |
Bierstijl | Fruited Sour |
Alcohol | 5% |
Ketjap gemarineerde kipdijfilet of kipdijsate
Begonnen in 2016 als de jongensdroom van Joost Carlier en Koen Vollaers, is Brouwerij Homeland inmiddels van huisbrouwerij voor Pension Homeland uitgegroeid tot een volwaardige Amsterdamse bierbrouwerij met een capaciteit van 2000 hectol... Bekijk de brouwerij
Bier | Stijl |
---|---|
Zwarte Zwaan | Imperial Pastrystout |
Zwartbaard | Russian Imperial Stout |
Zuurpruim | Fruited Sour |
Zeeschuimer | |
Zeerover | |
Zeebonk | |
ZeeArend | |
Y-Toren Sour | Fruited Sour |
Windhoos | |
Wegtrekker | Fruited Sour |
Zuur bier wat niet in een specifieke stijl valt in te delen. Het bier is zuur door gebruik van zuurmout, melkzuur(bacteriën), specifieke gistculturen of kettle souring. Door de toevoeging van verschillende soorten fruit, neemt het bier de aroma's en smaak van de fruitsoorten over. Zuren halen smaken omhoog, dus een zuur bier is optimaal om fruit aan toe te voegen.
“Ken je de uitdrukking ‘Once you go sour it will be the only thing you want to devour’? Klopt, die verzin ik ook ter plekke. Maar het is de waar- heid als een Beer. Als je mij aandurft, zul je nooit anders willen. Lambieken, Wilde bieren en moderne Sours; ik overtuig jou wel. Geloof me. Echt. Waar.”