EK 2020: Samenvatting van de Beer

Geplaatst door Moos op 28/08/2020

Eindelijk, na 4 jaar heeft Nederland zich weer eens gekwalificeerd voor een eind toernooi. Na de mislukte kwalificatie in 2016 (EK) en 2018 (WK) waren we toe aan een voetbaltoernooi in de zomer. De groep is bekend Nederland staat tegenover Oekraïne, Oostenrijk en Noord Macedonië. De oranje leeuwen spelen ook in deze volgorde. Allemaal in Amsterdam, lekker makkelijk ook, kunnen ze mooi met de noppen op het fietsie :)


Zondag 14 juni 21:00 – Johan Cruijff Arena te Amsterdam Nederland tegen Oekraïne:

Met Cillessen in het doel, de 4 verdedigers van links naar rechts: Nathan Aké, Matthijs de Ligt, Virgil van Dijk en Patrick van Aanholt. 3 middenvelders met het puntje vooruit: Davy Pröpper, Georginio Wijnaldum en Frenkie de Jong. En de laatste 3 mannen die voor de doelpunten moeten zorgen zijn Calvin Stengs, Luuk (geen familie van Frenkie, wel van Siem (maar die speelt niet in de basis)) de Jong en Memphis Depay waarbij het eerst even afwachten was of hij het EK ging halen maar zijn herstel liep gelukkig voorspoedig. Onder leiding van Ronald Koeman, waarvan de Beer verwacht dat hij rond 19 augustus dit jaar nog de overstap gaat maken naar FC Barcelona MARK HIS GROWLS.

Daar gaat ie, de scheids geeft het fluitsignaal en Nederland neemt de aftrap. Na een onrustige eerste 10 minuten waarbij de bal over en weer geschoten wordt begint Nederland de overhand te nemen en zet het het erg defensieve Oekraïne onder druk. Nederland tik de bal van de linkerflank naar de rechterflank rond de 16, zoekend naar een gaatje in de defensie. Zo nu en dan wordt er geschoten door de Nederlanders zonder enig resultaat. Minuut 28, hoekschop Nederland: Frenkie achter de bal en legt hem heeerlijke op de 5 meter lijn. Virgil komt torenhoog boven de rest uit, hij reikt naar de bal uit. Je hoort het stadion al helemaal gek worden.. Helaas de keeper van Oekraïne: Pyatov was er eerder bij en slingert de bal naar de spits die rond de middenlijn aan het wachten is op de counter aanval. Hij neemt de bal voortreffelijk aan en draait mooi weg van van Aanholt. En loopt 1 op 1 op Cillessen af… En nu als Nederlander op de bank houd je toch even je hart vast, we weten allemaal dat Cillessen niet de grote held is met 1 op 1 duelletjes. En ja hoor de spits van Oekraïne schuift hem keurig langs Jasper. 0-1…

Tot minuut 45 lijkt het Nederlandse elftal van slag, er gebeurd niet veel meer. Tijd voor bakkie koffie of een colaatje.. Voor de mensen thuis dan, de voetballers doen maar wat? Geen idee wat ze drinken. EN DOOR.

Iedereen staat weer klaar en deze keer mogen de Oekraïners aftrappen, en het begint direct slecht voor ze. Depay en Stengs jagen ze direct af met resultaat, bij de centrale verdediger weet Memphis de bal te onderscheppen en schiet hem vanaf de 16 DIRECT tegen de paal, waarbij Stengs hem binnen tikt. 1-1. Kijk dat is een start van de tweede helft waar je U tegen zegt.

Nederland overklatst Oekraïne en steekt met kop en schouders boven ze uit. Je voelt de flow waarin de Oranje leeuwen spelen. Het gaat lekker, mooi positiespel wat resulteert tot kansen en doelpunten. 2-1, 3-1, 4-1 en het houd maar niet op. De Oekraïners gaan de bietenbrug op. Minuut 82, Aké veroverd de bal op de linkerflank op de helft van Oranje en geeft een prachtige steekpass richting Depay door het midden. Een 1 op 1 sprint duel tegen de laatste man van Oekraïne waarbij Depay hem voorbij rent alsof hij er helemaal niet staat, de verdediger wijst nog wanhopig naar zijn keeper dat hij uit moet komen… Maar het was al te laat, Depay neemt de bal mee en schiet hem nog even in de kruising. 5-1. Goed begin. Van de dag uhh toernooi. De scheidsrechter fluit af. Einde wedstrijd.

Stand na de eerste ronde:
1. Nederland 3 punten – 5 doelpunten mee – 1 doelpunt tegen
2. Oostenrijk 1 punt – 2 doelpunten mee – 2 doelpunten tegen
3. Noord Macedonië – 2 doelpunten mee – 1 doelpunt tegen
4. Oekraïne – 1 doelpunt mee – 5 doelpunten tegen

Nou je weet het vast nog wel, de Beer zal je elke samenvatting besparen hier de rest van de wedstrijden van groepsfase:

Nederland – Oostenrijk = 2 – 1

Noord Macedonië – Nederland = 3 – 1

Eindstand Poule C:
1. Nederland 6 punten – 8 doelpunten mee – 5 doelpunten tegen
2. Noord Macedonië 4 punten – 6 doelpunten mee – 3 doelpunten tegen
3. Oostenrijk 4 punten – 5 doelpunten mee – 4 doelpunten tegen
4. Oekraïne 0 punten – 2 doelpunten mee – 9 doelpunten tegen

Achtste Finale
Nederland – Tsjechië – 3 – 2

Kwart Finale
Nederland – Denemarken 2 – 0

Halve Finale
Spanje – Nederland 0 – 1

Finale
Duitsland – Nederland

De grande finale, EK 2020. Het is zaterdag 11 juli 2020. Nederland en Duitsland staan wederom tegen over elkaar. Er had geen betere tegenstander kunnen zijn dan Duitsland. Met dezelfde opstelling als tegen Oekraïne wat eigenlijk het gehele toernooi van Oranje de basis betekende met hier en daar kleine wijzigingen. Deze 11 helden moeten het nu doen, tegen die Mannschaft. Zonnig weertje, 25 graden in London, 4 miljoen Neerlandse huishoudens zitten voor de televisie.

Aftrap wordt genomen en je merkt direct dat dit een finale is, zowel de Duitsers als Oranje spelen safe. Rustig aan beginnen spanning in bedwang houden en beetje afwachten wat de tegenstander gaat doen. De eerste 30 minuten gebeurd dan ook niet veel, eigenlijk helemaal niets. Met een als tussenstand dat de Duitsers qua statistieken iets in het voordeel lopen. Iets meer balbezit, 2 schoten meer op doel, net even wat vaker op de helft van de Oranje mannen. Er moet wel even een knop om gezet worden, Koeman geeft duidelijke instructies vanuit de zijlijn. 45ste minuut tijd voor rust. Even bijkomen van het kijken naar niet heel veel actie.

Iedereen druppelt weer binnen vanuit een eettentje, gaat weer op zijn stoeltje zitten. Neemt nog een slokkie van zijn/haar bier. Laatste hapje van de fish and chips. Mensen thuis hebben de drankjes bijgevuld, kaas en worst met een Nederlands vlaggetje er in weer bijgevuld. Spelers komen weer het veld op en we zijn klaar voor de tweede helft.

Er is direct vuur op het veld, het lijkt alsof beide coaches een peper in het kontje gestopt hebben. Harde duels, veel kansen over een weer, ouderwetse opstootjes. Je hoort het gescheld van de spelers naar elkaar nog net niet over de televisie. Heerlijk. Van Dijk heeft nog even een opstootje met Sané waarbij Virgil even een rocheltje in het nekkie legt van Sané die woedend was. Gelukkig voor van Dijk resulteerde het niet in een kaart. Hij heeft al in het gehele toernooi een Rijkaarten aan elkaar gerijgt het is nu een keer klaar. De stand is nog steeds 0-0 tot minuut 74’ waarbij Wijnaldum doorbreekt na een pass van De Ligt dwars door het midden. Wijnaldum neemt hem fantastisch mee, één tweetje met Stengs en hij staat voor Neuer, Georginio blijft kalm en lobt hem zo over hem heen. Heerlijk om te zien een keer een kansloze Manuel Neuer. 0-1 ORANJE!!! Heel Nederland wordt gek. Is dit dan in 32 jaar prijs voor het Nederlandse elftal? Na de pijnlijke verloren WK finale in 2010 en 3de plek in Rio in 2014. Wordt dit dan HET jaar? Direct na de goal pakt het Nederlandse elftal weer het initiatief en zet het Duitse elftal onder druk. Kimmich rechtsback van Duitsland schoffelt Luuk de Jong even onder het gras. Gele kaart en vrije trap op een metertje of 25 van de goal. Frenkie gaat samen met Memphis achter de bal staan. Muurtje van 3 man. Frenkie rent op de bal af: doet een overstappen waarbij Depay vlak daarna een loeier geeft aan de bal. Onder kantje lat in de goal. Fantastisch gewoon 0 – 2 die Mannschaft van het matje spelen. Eindelijk, EINDELIJK weer gewonnen. Daar was iedereen aan toe. De Beer was ook erg blij.

De Craft Beer Discovery Club

Ontdek of geef speciaalbier. Bij de Beer weet je vooraf nooit wat je krijgt of koopt. Iedere Box is een uitpakfeest!

Bier voor mezelf Bier als cadeau

Lees de meningen en reviews van onze klanten

Andere blogitems van de Beer

Metro: "Altijd op zoek naar de parels onder de speciaalbieren!"

Dit artikel verscheen eerder op Metronieuws: Van verzekeringen naar bier: die stap maakten drie Alkmaarders. “Nederland is een echt speciaalbierenland geworden.” Verzekeraars en collega’s waren ze alle drie, nog geen jaar geleden: Victor Kuppers, Tim Remmerswaal en Armand Haan. Eerstgenoemde twee kenden elkaar al vanuit een studentenhuis. Ondernemend waren ze altijd al, maar toch. De vrienden gooiden hun carrière drastisch om, want ze ‘stapten’ met hun eigen bedrijf Beer in a Box in bier. Speciaalbieren welteverstaan.

De Beer staat in hét verzekeringsblad der verzekeringsbladen

Twaalf jaar in de verzekeringsbranche gewerkt, nooit één publicatie in hét verzekeringblad der verzekeringsbladen. Begin je 1 x voor jezelf en staan we er alsnog in

De top 5 allerbeste redenen om bier te geven voor Vaderdag!

Wat geef je een vader cadeau die alles al heeft? Nou, gromt onze Beer: “Wat dacht je van bieren die hij nog niet heeft!? Perfect in lijn met zijn smaak? En als je zijn smaak niet weet, dan kun je hem verrassen met bieren die hij waarschijnlijk nog niet kent, maar wel lekker vindt!” Aldus onze Beer. Hier een lijst met weloverwogen en uitgebalanceerde redenen om een Beer in a Box voor vaderdag te geven.

De Beer breekt alle records op fantastisch festival!

Fantastisch! De Beer en z’n speciaalbierbar op Alkmaar Culinair Plaza. Eerste non-food stand ever op het evenement waar je als oer-Alkmaarder van oudsher het einde van de zomer inluidt. Na drie dagen vol zweet in z’n vel maakt de Beer de balans op.

Nieuwe hopoogst betekent nieuw weekendje weg naar de Ardennen om "bier te brouwen"!

Bier brouwen, proeven en drinken. Dat is in het kort het driedaagse weekend dat de Beer as 9 t/m 11 november (2018) organiseert. In samenwerking met Les Etables (de prachtige herberg van Rob & Corina, midden in het hartje van de Ardennen) vind je in drie dagen eindelijk de tijd om heerlijk te eten, te vertoeven in een prachtige omgeving, leer je bierbrouwen en geniet je tussendoor van allerlei andere bijzondere bieren!

Proeverij: de spareribs waren klauwenlikkend lekker!

Wat heeft de Beer genoten van zijn eerste maandelijkse proeverij. En dan vooral van zijn gasten, hun gezelligheid, luide gelach en het feit dat hij zijn klauwen weggelikt heeft bij de spareribs. Heerlijke spijs bier combinaties, vakkundig bij elkaar gesnuffeld door de Beer (bier) en zijn vriendin @missbell, die verantwoordelijk was voor de fijne hapjes. De volgende keer is ook al bekend en nu te boeken!

‘Een bier uit de box moet vooral goed zijn’

Bij de samenstelling van de ‘bieren in de doos’ speelt het proefpanel een sleutelrol. Mark Henke staat aan het hoofd van het testteam en legt uit hoe de proevers te werk gaan. Een introductie van de ‘Opperbeer’, die verhaalt over zijn alsmaar groeiende interesse voor bier.

‘Bierdame’ Boukje Koop over bierstijlen: Puur verwachtingsmanagement

In de eerste editie van de Grizzly Gazet staat een interview met Bierdame Boukje Koop. Aanvullend staat hieronder een extra dilemma. Alles over de Grizzly Gazet

Dansend in het magazijn

‘De Beer danst in zijn magazijn als hij leest over jullie idee voor een magazine. We horen graag wanneer jullie zin hebben om naar het hol van de Beer te komen.’

‘Eerste slok is altijd het lekkerst’

Stefan uit Leeuwarden, een bewuste genieter Vol verwachting klopt zijn hart. Niet voor de Sint, maar voor de Beer. Fysiotherapeut Stefan uit Leeuwarden is Beer in a Box-abonnee van het eerste uur en ontvangt vandaag ‘beermail’ afkomstig uit Alkmaar. We zijn de doos gevolgd tot in zijn huiskamer, waar de kartonnen verrassing direct open gaat.

Vacature: Magazijnmedewerker aka extra Klauwkracht m/v/beer

De Beer zoekt hulp. Een allround magazijnmedewerker. Iemand die van aanpakken weet en de Boxen van A(lkmaar) naar B weet te krijgen. Zorgvuldig en met liefde ingepakt. De Beer kan hier uren over praten maar hoort veel liever van jou hoe jij deze rol pakt.

Bierdame Boukje Koop over bierstijlen

Boukje Koop uit Eindhoven is op het moment van schrijven een van de nieuwste Diplom Biersommeliers van Nederland. De boven- matige interesse in bier van deze ‘bierdame’ (haar online werktitel, zie bierdame.com) is begonnen in 2009 en in rap tempo heeft ze zich bij een select groepje erkend bierkenners gevoegd.

Auteur Reinier Spreen van de taal van smaak

‘Lekker is een vreselijk woord’, valt Reinier Spreen in zijn boek ‘De taal van smaak’ gelijk met de deur in huis. ‘Waaróm is het lekker? Leg dat maar eens uit,’ vervolgt hij zijn introductie. De schrijver zou er zomaar een strenge indruk mee kunnen maken, maar wie de parttime barman van café Gollem ontmoet merkt al snel het tegendeel.

Dat was geen eitje. Die eitjes...

Maar de Beer zag toch dat een aantal mensen van de paar duizend ei-zoekers binnen een uur alle eitjes hadden gevonden. Maar omdat hij heel goed begrijpt dat het mega frustrerend is om niet alle eitjes compleet te krijgen houdt hij ze nog heel even online en zet hij hieronder alle locaties op een rijtje. Voor je gemoedsrust. Het gaat over https://www.beerinabox.nl/egghunt deze actie.

Brouwers slaan handen ineen en starten virtueel kleedje voor Koningsdag

Alkmaar – Nu Koningsdag niet doorgaat, hebben tientallen speciaalbier brouwers een wel heel ludiek idee. Zij gaan aanstaande Koningsdag op een virtueel kleedje samen al hun merchandise te koop aanbieden. Van gratis bierviltjes, stickers, prachtige collectors glazen, speciale bieropeners, petjes tot en met shirts en truien van de brouwers. En dat allemaal tegen zachte Koningsdag prijzen. Alle opbrengsten van het virtuele kleedje gaan voor de volle 100% naar de brouwer en dat is nodig ook!

Brouwers Vrijmarkt update

Hierbij even een update om jullie op de hoogte te houden met de verzending. Ik (Moos) merk dat iedereen er heel erg naar uit kijkt om zijn gekochte producten te ontvangen, begrijpelijk want wij kijken er ook naar uit om de grote inpak party op te starten.

Kijkje achter de schermen bij de Beer: Campagne Vrijmarkt

Alkmaar – Koningsdag 2020 zou anders dan anders gaan, vanwege de Corona zullen er geen feesten, partijen en markten zijn. Bij de Beer wilden we toch een alternatief bedenken om het oranje gevoel naar boven te krijgen. Wat begon als een grapje tijdens de lunch, waren we stiekem toch allemaal wel heel enthousiast over het online kleedjesmarkt idee en waar de opbrengst 100% naar de brouwer zelf ging. In dezelfde week van het abonnement van de Beer om het nog krapper te maken. Maar dat maakt niet uit, dinsdag 21 april 12:00 werden de plannen bedacht en uitgeschreven, vrijdag 26 april 17:00 moesten we live. 125 uur om de brouwers te benaderen en enthousiast te maken, de site klaar te zetten, bedenken hoe we gaan verzenden en nog veel meer. Aan de bak maar.

Howto: Hoe je een Black & Tan maakt

Vandaag kwamen we toch op iets interessants; een Black & Tan. Daar hadden we nog nooit van gehoord bij de Beer. Na even inlezen werd ons verteld dat we een lichte Pale Ale of Lager moesten pakken en een donkere Stout. Meteen het magazijn ingedoken om iets bruikbaars te pakken 20 pogingen later! Hoppa bieren mengen! Maar dan juist niet...

Gran Prix van Zandvoort: Samenvatting

Zo dan, dat was de Beer eens een kwalificatie. Zandvoort, kort en uitdagend voor de coureurs. Vooral met de lange auto’s van tegenwoordig in tegenstelling tot de vorige Gran Prix van Zandvoort die voor het laatste gereden werd in 1985. En gewonnen werd door Niki Lauda in een McLaren.