Gran Prix van Zandvoort: Samenvatting

Geplaatst door Moos op 28/08/2020

Zo dan, dat was de Beer eens een kwalificatie. Zandvoort, kort en uitdagend voor de coureurs. Vooral met de lange auto’s van tegenwoordig in tegenstelling tot de vorige Gran Prix van Zandvoort die voor het laatste gereden werd in 1985. En gewonnen werd door Niki Lauda in een McLaren.

Vrije trainingen Zandvoort

De vrije trainingen liepen gewoonlijk, Mercedes vooraan samen met de Red Bull van Max Verstappen. Iedereen deed zijn eigen ding, de McLaren liepen hard over het circuit en Renault deed het ook niet verkeerd. Ferrari had het moeilijk, ze kwamen sowieso in Melbourne al te kort met de top en dat word ook dit weekend weer pijnlijk duidelijk.

Zaterdag 2 mei, door naar de kwalificatie.
Q1 vallen de twee Williamsen af, ook de Haas van Grosjean wist Q2 niet te bereiken en de twee Alfa Romeo’s wisten geen deuk in een pakje boter te slaan. Door naar Q2. Mercedes en Red Bull proberen het allebei op de gele mediums er wordt een warme zondag verwacht dus willen ze graag op een hardere compound beginnen om het langer vol te houden. Ze weten een goede tijd neer te zetten en halen Q3 op de mediums met gemak. Afvallers: Ferrari van Vettel. Beide Alpha Tauri’s en Stroll in de bloedsnelle Racing Point wist het niet waar te maken. Toch een te uitdagende baan voor deze jonge Canadees. Laatste afvaller was Ocon in de Renault, hij struggelde al het gehele weekend. Door naar Q3, iedereen op de rode soft band naar buiten voor hun eerste snelle ronden. Mercedes heeft de motor weer lekker opgeschroefd, blijkbaar iets te. Valterri Bottas heeft in zijn out-lap problemen met de motor, er komt rook uit de achterkant van de Mercedes Power Unit. Oeii… Dat doet pijn. Pole kanidaten zijn de huidige wereldkampioen Lewis “Greatest fans of the world” Hamilton en Neerlandse trots Max. Lewis zet een hele sterke tijd neer van 1:02.551 waar Max anderhalf tiende boven zit met 1:02.703. Werk aan de winkel. Nog een rondje en jahoooor! Max weet het te flikken met een 1:02.318 waarbij Hamilton zijn eigen tijd niet weet te verbeteren… Op naar de zondag: daar worden tenslotte de punten verdeeld niet op de zaterdag.

Zondag 3 mei Race Day
De mannen staan klaar op de grid. Max van pole, Lewis plek 2, Albon en Leclerc vanaf de tweede startrij en Bottas vanwege een straf moet hij van achteraan beginnen. 5 rode lichten en UIT! Goede start van Max maar nog een veel betere start van Lewis die direct naar de Red Bull rijder zit. Ze stormen op de Tarzanbocht af. Lewis weet Max af te persen bij de exit, helaas.. Max op 2 nu maar kijken wat er gebeurd. Lewis en Max weten redelijk eenvoudig van de rest weg te rijden na 10 rondes rijden ze beide 5 seconden voor op de nummer 3 en 1,2 seconden uit elkaar. Max klaagt over de radio over zijn banden en wil de undercut tegenover Lewis doen. Ronde 32 van de 72 komt Max binnen voor nog een medium band. Hij gaat dus voor een twee stopper, interessant. Na een hammertime van Lewis komt ook hij binnen voor vers rubber in ronde 34 doet hij zijn stop. Hij gaat naar de harde witte band en gaat het proberen met een 1 stopper. Max zijn under cut heeft geholpen en loopt 2 seconden voor op Lewis die naar mate van ronde steeds dichterbij komt op de harde band. Lewis weet Max in te halen in ronde 53 bij het aan remmen van de Tarzanbocht na het lange stuk. Niks aan te doen. Wel reageert Max hierop samen met zijn team besluiten ze nu in dezelfde ronde 53 binnen te komen voor hun laatste stop. Verstappen gaat naar de rode band en loopt 22 seconden achter op Hamilton. Nog 18 rondes te gaan, wordt spannend we weten allemaal wat er vorig jaar in Hongarije is gebeurd maar dan andersom. Gaat het zo’n scenario worden maar dan omgekeerd? Je ziet het in de volgende alinea

Welkom terug. Max is bezig aan zijn opmars richting Hamilton. Hij rijd gemiddeld 2 seconden sneller dan Hamilton die al op 30 ronde oude harde banden rijd. Ronde 71: Max zit dan aan de staart van Lewis ze gaan beiden het rechte stuk op Max doet zijn DRS open Lewis verdedigt de binnenkant. Max remt later maar Lewis weet hem alsnog achter zich te houden door net zoals de openingsronde de Red Bull af te knijpen bij de exit. Inhalen op de rest van de baan gaat lastig, het is erg krap en bochtig. We zitten al in ronde 72 en Verstappen zit 0.4 seconden achter Lewis. Ze rijden de laatste 2 bochten in. Max komt nog dichterbij, ze rijden side by side door de Arie Luydendijk bocht met die fantastische banking. Max boven, Lewis onder. Max heeft zijn power unit nog even extra opgeschroefd en HAALT LEWIS IN! IN DE ALLERLAATSTE RONDE. Ze stormen beiden op de finish line af waar Verstappen net iets eerder is dan de Lewis in zijn o zo machtige Mercedes.

Fantastisch, kippenvel om met het Nederlandse volkslied in Zandvoort op de bovenste treden te staan. Gromt de Beer

De Craft Beer Discovery Club

Ontdek of geef speciaalbier. Bij de Beer weet je vooraf nooit wat je krijgt of koopt. Iedere Box is een uitpakfeest!

Bier voor mezelf Bier als cadeau

Lees de meningen en reviews van onze klanten

Andere blogitems van de Beer

Metro: "Altijd op zoek naar de parels onder de speciaalbieren!"

Dit artikel verscheen eerder op Metronieuws: Van verzekeringen naar bier: die stap maakten drie Alkmaarders. “Nederland is een echt speciaalbierenland geworden.” Verzekeraars en collega’s waren ze alle drie, nog geen jaar geleden: Victor Kuppers, Tim Remmerswaal en Armand Haan. Eerstgenoemde twee kenden elkaar al vanuit een studentenhuis. Ondernemend waren ze altijd al, maar toch. De vrienden gooiden hun carrière drastisch om, want ze ‘stapten’ met hun eigen bedrijf Beer in a Box in bier. Speciaalbieren welteverstaan.

De Beer staat in hét verzekeringsblad der verzekeringsbladen

Twaalf jaar in de verzekeringsbranche gewerkt, nooit één publicatie in hét verzekeringblad der verzekeringsbladen. Begin je 1 x voor jezelf en staan we er alsnog in

De top 5 allerbeste redenen om bier te geven voor Vaderdag!

Wat geef je een vader cadeau die alles al heeft? Nou, gromt onze Beer: “Wat dacht je van bieren die hij nog niet heeft!? Perfect in lijn met zijn smaak? En als je zijn smaak niet weet, dan kun je hem verrassen met bieren die hij waarschijnlijk nog niet kent, maar wel lekker vindt!” Aldus onze Beer. Hier een lijst met weloverwogen en uitgebalanceerde redenen om een Beer in a Box voor vaderdag te geven.

De Beer breekt alle records op fantastisch festival!

Fantastisch! De Beer en z’n speciaalbierbar op Alkmaar Culinair Plaza. Eerste non-food stand ever op het evenement waar je als oer-Alkmaarder van oudsher het einde van de zomer inluidt. Na drie dagen vol zweet in z’n vel maakt de Beer de balans op.

Nieuwe hopoogst betekent nieuw weekendje weg naar de Ardennen om "bier te brouwen"!

Bier brouwen, proeven en drinken. Dat is in het kort het driedaagse weekend dat de Beer as 9 t/m 11 november (2018) organiseert. In samenwerking met Les Etables (de prachtige herberg van Rob & Corina, midden in het hartje van de Ardennen) vind je in drie dagen eindelijk de tijd om heerlijk te eten, te vertoeven in een prachtige omgeving, leer je bierbrouwen en geniet je tussendoor van allerlei andere bijzondere bieren!

Proeverij: de spareribs waren klauwenlikkend lekker!

Wat heeft de Beer genoten van zijn eerste maandelijkse proeverij. En dan vooral van zijn gasten, hun gezelligheid, luide gelach en het feit dat hij zijn klauwen weggelikt heeft bij de spareribs. Heerlijke spijs bier combinaties, vakkundig bij elkaar gesnuffeld door de Beer (bier) en zijn vriendin @missbell, die verantwoordelijk was voor de fijne hapjes. De volgende keer is ook al bekend en nu te boeken!

‘Een bier uit de box moet vooral goed zijn’

Bij de samenstelling van de ‘bieren in de doos’ speelt het proefpanel een sleutelrol. Mark Henke staat aan het hoofd van het testteam en legt uit hoe de proevers te werk gaan. Een introductie van de ‘Opperbeer’, die verhaalt over zijn alsmaar groeiende interesse voor bier.

‘Bierdame’ Boukje Koop over bierstijlen: Puur verwachtingsmanagement

In de eerste editie van de Grizzly Gazet staat een interview met Bierdame Boukje Koop. Aanvullend staat hieronder een extra dilemma. Alles over de Grizzly Gazet

Dansend in het magazijn

‘De Beer danst in zijn magazijn als hij leest over jullie idee voor een magazine. We horen graag wanneer jullie zin hebben om naar het hol van de Beer te komen.’

‘Eerste slok is altijd het lekkerst’

Stefan uit Leeuwarden, een bewuste genieter Vol verwachting klopt zijn hart. Niet voor de Sint, maar voor de Beer. Fysiotherapeut Stefan uit Leeuwarden is Beer in a Box-abonnee van het eerste uur en ontvangt vandaag ‘beermail’ afkomstig uit Alkmaar. We zijn de doos gevolgd tot in zijn huiskamer, waar de kartonnen verrassing direct open gaat.

Vacature: Magazijnmedewerker aka extra Klauwkracht m/v/beer

De Beer zoekt hulp. Een allround magazijnmedewerker. Iemand die van aanpakken weet en de Boxen van A(lkmaar) naar B weet te krijgen. Zorgvuldig en met liefde ingepakt. De Beer kan hier uren over praten maar hoort veel liever van jou hoe jij deze rol pakt.

Bierdame Boukje Koop over bierstijlen

Boukje Koop uit Eindhoven is op het moment van schrijven een van de nieuwste Diplom Biersommeliers van Nederland. De boven- matige interesse in bier van deze ‘bierdame’ (haar online werktitel, zie bierdame.com) is begonnen in 2009 en in rap tempo heeft ze zich bij een select groepje erkend bierkenners gevoegd.

Auteur Reinier Spreen van de taal van smaak

‘Lekker is een vreselijk woord’, valt Reinier Spreen in zijn boek ‘De taal van smaak’ gelijk met de deur in huis. ‘Waaróm is het lekker? Leg dat maar eens uit,’ vervolgt hij zijn introductie. De schrijver zou er zomaar een strenge indruk mee kunnen maken, maar wie de parttime barman van café Gollem ontmoet merkt al snel het tegendeel.

Dat was geen eitje. Die eitjes...

Maar de Beer zag toch dat een aantal mensen van de paar duizend ei-zoekers binnen een uur alle eitjes hadden gevonden. Maar omdat hij heel goed begrijpt dat het mega frustrerend is om niet alle eitjes compleet te krijgen houdt hij ze nog heel even online en zet hij hieronder alle locaties op een rijtje. Voor je gemoedsrust. Het gaat over https://www.beerinabox.nl/egghunt deze actie.

Brouwers slaan handen ineen en starten virtueel kleedje voor Koningsdag

Alkmaar – Nu Koningsdag niet doorgaat, hebben tientallen speciaalbier brouwers een wel heel ludiek idee. Zij gaan aanstaande Koningsdag op een virtueel kleedje samen al hun merchandise te koop aanbieden. Van gratis bierviltjes, stickers, prachtige collectors glazen, speciale bieropeners, petjes tot en met shirts en truien van de brouwers. En dat allemaal tegen zachte Koningsdag prijzen. Alle opbrengsten van het virtuele kleedje gaan voor de volle 100% naar de brouwer en dat is nodig ook!

Brouwers Vrijmarkt update

Hierbij even een update om jullie op de hoogte te houden met de verzending. Ik (Moos) merk dat iedereen er heel erg naar uit kijkt om zijn gekochte producten te ontvangen, begrijpelijk want wij kijken er ook naar uit om de grote inpak party op te starten.

Kijkje achter de schermen bij de Beer: Campagne Vrijmarkt

Alkmaar – Koningsdag 2020 zou anders dan anders gaan, vanwege de Corona zullen er geen feesten, partijen en markten zijn. Bij de Beer wilden we toch een alternatief bedenken om het oranje gevoel naar boven te krijgen. Wat begon als een grapje tijdens de lunch, waren we stiekem toch allemaal wel heel enthousiast over het online kleedjesmarkt idee en waar de opbrengst 100% naar de brouwer zelf ging. In dezelfde week van het abonnement van de Beer om het nog krapper te maken. Maar dat maakt niet uit, dinsdag 21 april 12:00 werden de plannen bedacht en uitgeschreven, vrijdag 26 april 17:00 moesten we live. 125 uur om de brouwers te benaderen en enthousiast te maken, de site klaar te zetten, bedenken hoe we gaan verzenden en nog veel meer. Aan de bak maar.

Howto: Hoe je een Black & Tan maakt

Vandaag kwamen we toch op iets interessants; een Black & Tan. Daar hadden we nog nooit van gehoord bij de Beer. Na even inlezen werd ons verteld dat we een lichte Pale Ale of Lager moesten pakken en een donkere Stout. Meteen het magazijn ingedoken om iets bruikbaars te pakken 20 pogingen later! Hoppa bieren mengen! Maar dan juist niet...

EK 2020: Samenvatting van de Beer

Eindelijk, na 4 jaar heeft Nederland zich weer eens gekwalificeerd voor een eind toernooi. Na de mislukte kwalificatie in 2016 (EK) en 2018 (WK) waren we toe aan een voetbaltoernooi in de zomer. De groep is bekend Nederland staat tegenover Oekraïne, Oostenrijk en Noord Macedonië. De oranje leeuwen spelen ook in deze volgorde. Allemaal in Amsterdam, lekker makkelijk ook, kunnen ze mooi met de noppen op het fietsie :)