Donkerblond bier met schuimkraag die vrij snel weg is, maar dat is gebruikelijk bij bieren van dit karakter. Het aroma is licht ziltig met een klein yoghurt ... Lees meer
ovengerecht met vette vis of kipdijfilet met bijvoorbeeld krieltjes of zoete aardappel
Põhjala werd eind 2011 opgericht in Tallinn, Estland, door vier Estse bierliefhebbers en thuisbrouwers. Kort daarna kreeg het bedrijf gezelschap van een Schotse hoofdbrouwer, Chris Pilkington, met een paar jaar Brewdog-ervaring op zak. ... Bekijk de brouwerij
Traditionele Duitse bierstijl welke in de basis wat wegheeft van de Berliner Weisse; lichtgekleurd, laag in alcohol, hoog in koolzuur en een verfrissend zuurtje. Verder wordt aan de Gose koriander toegevoegd en heeft het een ziltige toets door toevoeging van zout of door het brouwwater wat gebruikt wordt.
“Ken je de uitdrukking ‘Once you go sour it will be the only thing you want to devour’? Klopt, die verzin ik ook ter plekke. Maar het is de waar- heid als een Beer. Als je mij aandurft, zul je nooit anders willen. Lambieken, Wilde bieren en moderne Sours; ik overtuig jou wel. Geloof me. Echt. Waar.”